Vopsire in camp electrostatic

Proceduri de vopsire jante in camp electrostatic

Superioara vopsitului clasic, vopsirea in camp electrostatic implica aplicarea aceleiasi nuante dorite de client insa intr-o forma diferita, este vorba despre pudra de vopseaza extrem de rezistenta. Ulterior vopsitului electrostatic se va aplica un tratament de natura termica ce ajuta la capatarea unei rezistente sporite in timp. Fata de metoda clasica, cea de vopsire cu ajutorul unui pistol care foloseste vopsea lichida, vopsitul electrostatic ofera o aderenta imbunatatita si o uniforimizare in urma careia suprafata devine perfect neteda. Tipurile de vopseluri folosite de echipa noastra sunt cele epoxidice cat si poliuretanice, ambele fiind de o calitate foarte ridicata.

Raportat la industria automobilismului, procedurile de vopsit electrostatic sunt preferate de mai bine de 25 de ani datorita calitatii lor. Ofera numeroase avantaje precum:

  • Sporirea aderentei indiferent de suprafata vopsita;
  • Acoperire perfecta, de inalta precizie;
  • Rezistivitate impotriva abraziunii;
  • Rezistivitate la uzura mecanica si fizica;
  • Rezistenta sporita impotriva tuturor agentilor corozivi;
  • Aplicare uniforma, extrem de fina;
  • Raport calitate/pret excelent.

Ne dorim sa obtinem de fiecare data cele mai bune rezultate, tocmai din acest motiv suntem atenti la fiecare detaliu si dorim ca piesele auto pe care le vopsim sa capete nuante si uniformizarea dorita de client. Astfel, vom recurge la numai putin de trei etape de baza in urma carora pregatim suprafata, o vopsim si o supunem unui proces termic de uniformizare.

1. Pregatim cu atentie suprafata si ne asiguram ca janta, roata sau oricare alta piesa supusa procesului de vopsire este verificata cu minutiozitate. Devreme ce am indepartat toate impuritatile precum si valvele, daca este cazul unei jante, putem purcede spre vopsirea propriu-zisa. Inainte de aplicarea vopselurilor, daca va fi cazul, jantele sunt curatate intr-o maniera superioara, vom adopta un proces de sablare pentru a indeparta oxizi sau rugina, in timp ce o ultima verificare atesta faptul ca suprafata se afla intr-o perfecta stare inainte de aplicarea vopselei.

2. Aplicam vopseaua care, in cazul procedurii in camp electrostatic, este in stare pudra. Procedura de vopsit electrostatic implica utilizarea unor aparate care ajuta la obtinerea unei sarcini electrice adecvate. Concret, atat vopseaua cat si elementul ce urmeaza a fi vopsit sunt incarcate cu o sarcina electrica, atractia dintre cele doua conducand la obtinerea unui strat uniform. Top Reconditionari ofera vopsit jante electristatic alcatuit dintr-o aplicare a unui strat de grund, ulterior fiind aplicata vopseaua propriu-zisa. La final, se va apela la un lac ce are menirea de a acoperi intreaga suprafata si de a oferi protectie sporita inainte de ultima etapa: tratarea termica.

3. Utilizam un cuptor specific pe care il incalzim la o temperatura de aproximativ 200 de grade celsius. Jantele recent vopsite vor beneficia de un tratment termic in urma caruia se va obtine polimerizarea ideala.

Fata de vopseaua clasica, aplica cu pistolul obisnuit, vopsitul jantelor in camp electrostatica este unul net superior, acest plus valoric materializandu-se prin acoperire uniforma a suprafetei, rezistenta net superioara a vopselei cat si o estetica aparte.